Jótékonykodó Tokio Hotel

Segíteni másokon az egyik legszebb dolog a világon és ezt a nézetet a Tokio Hotel is osztja. Gyakran vesznek részt jótékonysági akciókban, amelyeknek a fő célpontja a gyerek és az ifjúság.

2005.12.21. Látogatás a bernburgi SOS faluba
A srácok ötven darab Tokio Hotel emblémával ellátott gitárt adományozott a gyermekvárosnak zenei projektek céljából. Természetesen Bill, Tom, Gustav és Georg beszélgetett, fotózkodott, és aláírásokat osztogatott a gyermekváros lakóinak.

2006.12.01. Herz für Kinder koncert Neubrandenburgban
A Tokio Hotel 3.000 jegyet ajánlott fel teljesen ingyen a szociálisan rászoruló gyerekeknek. A koncertet a neubrandenburgi a Jahn Sport Forumban adták december elején.

2006.12.16. Ein Herz für Kinder
A C & A-val közösen a srácok 300.000 Euró értékű csekket adományoztak az “Ein Herz für Kinder” alapítványnak az RTL gála estjén.
Szervezet honlapja: Ein Herz für Kinder

2008. június Gustav támogatta a magdeburgi Gladiátorokat
2008. nyarán a magdeburgi Gladiátorok (SCM) rajongói egy másik csapat, az FCM rajongóival kötöttek egy fogadást. A cél, hogy melyik csapat szurkolói adnak több vért. Gustav is felkereste 2008. június 6-án a vérbankot, hogy vérével támogassa szülővárosának csapatát. “Mikor a véremet adom itt, azzal azt akarom mutatni, hogy kiállok a városom mellett, különösen természetesen az SCM-ért.”, mondta Gustav a véradáskor.

2008. ősz Crossover e.V.
Samy Deluxe, Marvin Willoughby és Juliea von Dohnányi kezdeményezését Bill és Tom is támogatja. A projekt célja, hogy elősegítsék az együttműködést és a kölcsönös megértést a fiatalok között ezért különböző sport és zene szakkörökön vehetnek részt a diákok az iskoláikban.
Szervezet honlapja: Crossover e.V.

2009. tavasz H & M – “Fashion Against AIDS”
Az H & M divatcég felkért hagyományaihoz híven több sztárt, köztük Katy Perryt, Yoko Onot valamint a Tokio Hotelt is, hogy a ’80-as évek divatja jegyében tervezzenek különböző ruhákat. A srácok egy pólót terveztek, amelynek feliratával a “Rock hard – F**k safe” (Játsz keményen – Szeretkezz biztonságosan) szeretnék felhívni a figyelmet az AIDS-re.
Szervezet honlapja: Designers Against AIDS

2009. december “Viva con Agua”
A “Viva con Agua” szervezet célja, hogy pénzt gyűjtsenek azért, hogy a világon minden ember számára elérhető legyen a tiszta ivóvíz. A szervezet projektjei során a következő térségek számára gyűjtenek pénzt: Ecuador, Kambodzsa, Tádzsikisztán, Nicaragua, Madagaszkár, Ruanda, Etiópia, Benin valamint Kuba.
Bill az akció érdekében egy az ElfCraft által tervezett “Magic Lily” nevű ezüstgyűrűt adományoz oda, amelyet a Zimmer 483 turné során viselt és bele van vésve, hogy “Higyj az álmaidban!”.
Szervezet honlapja: Viva con Agua

2009. december Harcolj az AIDS ellen!
Napjainkban az egyik legveszélyesebb betegség az AIDS, viszont könnyen harcolhatsz ellene, ha védekezel. A Designers Against AIDS non-profit szervezet erre próbálja meg felhívni a figyelmet, valamit prevenciós tevékenységet folytatnak.
Az AIDS világnapján december 1-jén a Tokio Hotel is csatlakozott az akcióhoz! Ha 2009. decemberében a Tokio Hotel online shopban vásárolsz az akcióra tervezett kitűző készletből, akkor az abból befolyt összeggel te is hozzájárulsz, az AIDS elleni harchoz, valamint ha 2 eurónál többet adományozol a szervezetnek akkor segítesz, hogy megépülhessen a DAA oktatási központja!
Szervezet honlapja: Designers Against AIDS

BILL: A “Designers Against AIDS”-el (“Tervezők az AIDS ellen”) kitaláltunk egy kampányt az “AIDS világnapjára”. Készítettünk egy vadonatúj kitűző szettet, amely kapható az online boltunkban. A kitűzőkből befolyó összes bevételt eladományozzuk december vége előtt a “Designers Against AIDS”-nek. Te is adományozhatsz közvetlenül, amellyel segítesz felépíteni a DAA Oktatási Központját. Néhány nagyon szuper nyereményt is kisorsolunk azok között, akik adományoznak! Látogassátok meg az online boltunkat a további információkét és támogass minket és a “Designers Against AIDS”-et a harcban a HIV/AIDS ellen.

2009. december Véradó akció a Bochumban
Köztudott tény, hogy Bill és Tom a Bochum internetes magániskolába fejezte be középiskolai tanulmányait és nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki az iskola tanáraival.
Frank Gebbers az iskola igazgatója leukémiában szenved és sajnálatos módon a családjában nem találtak megfelelő csontvelő donort, ezért az iskola véradó napot rendez. Mikor Bill és Tom értesül a hírről, rögtön felajánlották, hogy egy aprósággal támogatják az akció sikerességét és remélik, hogy találnak megfelelő donort az igazgatónak. 2009. december 16-án rendezik meg a véradást, és habár személyesen Bill és Tom sajnos nem lehetnek jelen, mert az iskola nem tudná kezelni a tömeget, de a véradóknak köszönet képpen aláírt Tokio Hotel autogramkártyákat adnak, amelyet a fiúk már el is juttattak.

2010.10.29. A Tokio Hotel hozzájárult a DDA új könyvéhez valamint a jótékonysági akcióhoz
A Designers Agains AIDS (DAA) egy olyan ügy, amely nagyon közel áll a Tokio Hoteles fiúk szívéhez: részt vettek a “Fashion Against AIDS” kampányukban (a H & M-mel) 2009 májusában és adomány gyűjtést szerveztek tavaly decemberben a szervezetnek, hogy támogassák az új DAA Oktatási Központot. Most, Bill és Tom három fotóval járult hozzá a DAA első könyvéhez, melynek címe “The First Decade” (Az első évtized).
Bill és Tom alá is írta a három fotó egyikét, amelyet árverésre bocsátottak 2010. október 29-én a Campo & Campoban, Belgiumban, Antwerpenben további 40 fotóval és művekkel a könyvből. Az árverésből befolyt összes bevétel a DAA Oktatási Központnak ment.
Szervezet honlapja: Designers Against AIDS

2011. tavasz Aukció Haitiért
A Meinl egy komplett Gustav által dedikált dobfelszerelést bocsátott árverésre az E-bay-en, melynek bevétele a Haitii földrengés áldozatainak ment. A felszerelés eredeti értéke 3.318 euró volt, de végül 1.310 euróért kelt el.

2011. november Bill és Tom részt vett a PETA – “A szórakoztató ipar rabjai: ki a vadonélő állatokkal a cirkuszból!” kampányában
Bill és Tom nagy állatbarátok és ezért fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a PETA állatvédő szervezet kampányában, amelyben a szórakoztató iparban használ vadállatok érdekében léptek fel. A kampány szlogenje: “A szórakoztató ipar rabjai: ki a vadonélő állatokkal a cirkuszból!”.
“Csak képzeljétek el, hogy az állatok az egész életüket így élik! Be kellene tiltani, hogy a cirkuszokban állatokkal lépjenek fel, van elég más érdekes alternatíva!”, mondja Bill. A zenészek különösen a szülők figyelmét akarják felhívni, akik még mindig elviszik a gyerekeiket az ilyen cirkuszokba. “Különösen a szülők tudatát kell ez ügyben átalakítani”, mondja Tom.
Szervezet honlapja: Peta.de

2011.11.28. A Tokio Hotel támogatta a chilei Musical Mente projektet
A Tokio Hotel támogatta a chilei “Musical Mente” projektet, amelynek keretében egy zene tantermet és egy könyvtárat adományoztak egy santiagoi iskolában.

2011.04.01. Tokio Hotel Japánért
Az egész világot megdöbbentette a Japánt sújtó szörnyű katasztrófa. A térségben a pusztító földrengés és az azt követő szökőár miatt emberek százezrei a külső segítségtől függenek, ezért Bill, Tom, Gustav és Georg adománygyűjtő akciót indított a japán Vöröskeresztért. A Japán kitűző készlet – amelyet kizárólag e célból terveztek – 10, 15, 20, 25 illetve 35 dollárért árusították, így mindenki eldönthette, hogy mennyi támogatást akart küldeni a japán embereknek. Az összes bevétel egyenesen a japán Vöröskeresztnek ment és több mint, 90 segély csapatot támogattak a befolyó adományokból.

2011.06.25. MTV Video Music AID Japan
Az idei MTV Video Music AID Japan díjátadón nem díjakat adtak át, hanem adományokat gyűjtöttek 2011. június 25-én Tokióban. Bárki megvehette a szponzorok és a sztárok által felajánlott tárgyak egyikét az aukción, amelynek összes bevételét a japán Vöröskeresztnek továbbítják, akik a földrengés és a szökőár által súlytott Tohokut támogatják belőle.
A Tokio Hotel is csatlakozik az eseményhez és egy dedikált basszusgitárt ajánlanak fel, amelyet “Scream” videóklipjében használtak. A gitárért egy négy hetes internetes aukció keretében lehetett licitálni.

2011.07.26. Árverés Japánért
A J-Grab.com Gustav dobfelszerelését bocsátotta árverésre, amelyet a “Scream” videóklip forgatásán használt. A felszerelésből árveréséből befolyt bevételt a japán Vöröskereszt részére folyosították.

2012.11.23. “RTL Spendenmarathon 2012
Bill és Tom részt vesz az “RTL Spendenmarathon 2012”-ben (a magyar VIVA Teletonhoz hasonló jótékonysági esemény). Az eredeti Humanoid motort és 2 pár a fináléra szóló DSDS VIP jegyet bocsátottak árverésre. Az aukció nyitó összege 3.000€ volt!

2013.05.13. Kindness for Kids
Bill felajánlotta azt a Tom Zauke által tervezett egyedi, limitált kiadású láncos felsőt, amelyet 2010-ben a malajzáiai koncerten viselt. A 100%-os marhabőrből készült, láncokkal díszített felsőrész elárverezéséből származó bevételt a “Kindness for Kids” szervezet kapta.

2013. június Árvíz Németországban
2013. júniusában Németországot árvíz katasztrófa súlytotta és több ezer embert kellett evakuálni. Magdeburg környékén – mely Georg és Gustav lakhelye – a helyzet különösen fenyegető volt, a gátakat az átszakadás veszélyeztette és 23.000 embernek kellett elhagynia otthonát. A lakosság összefogott, és több ezer önkéntessel homokzsákokat töltött, hogy magasabbra építsék a gátakat, és így megakadályozzák, hogy az Elba további területeket öntsön el. A mozgalomban részt vett Gustav is, és szorgosan segédkezett a többi önkéntesnek.


Szöveg és fordítás: © Tokio-H.com