Egyéb projektek

A srácok a zenélés mellett más területeken is kipróbálták már magukat: például a modellkedésbe, a szinkronizálásba és a reklámfilm forgatásba is belekóstoltak. A jótékonysági jellegű kampányokról itt nem ejtek szót, erről a “Jótékonykodó Tokio Hotel” modulban olvashatsz.

Max fotózás
Bill első alkalommal a német Max magazin 8. számában szerepelt modellként. A fotózáson akkori stílusától eltérően kifejezetten elegáns, de mégis extrém ruhadarabokat és öltönyöket viselt, amelyeket a Dior Homme, Jean-Paul Gaultier, a D&G, Yves Saint Laurent valamint John Galliano tervezett.

Magazin: [DE] Max #8 (2006)
Fotós: Jens Boldt
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése

Maxfield MP3 lejátszó
2006-ban a Maxfield piacra dobta MAX-Sin Touch MP3 lejátszót Tokio Hoteles designnal. Az 512 megabytos illetve 1 gigabytos MP3 lejátszót megjelenésekor a “Schrei” fotózás képeivel lehetett kapni, viszont azóta már aktualizálták a fekete alapú, piros szenzoros lejátszó külsejét.

» Promóciós képek
» Fotó a lejátszóról

Szinkronizálás – Arthur és a Villangók
Billt 2006-ban felkérték, hogy kölcsönözze a hangját Arthurnak, a 12 éves kisfiúnak. Az énekes számára hatalmas megtiszteltetés volt a felkérés, másrészről gyerekkori bálványával, a német énekesnővel, Nenával dolgozhatott, aki Holdviola hangja volt.

Miről szól?
Arthur, mint a legtöbb tízéves gyerek, esténként szájtátva hallgatja nagymamája meséit, hogy utána misztikus törzsekről és a furcsa találmányokról álmodjon. Különös képzeletvilágának fő forrása a négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt nagypapa varázskönyve, mely teli van soha nem látott, izgalmas lényekkel. A kisfiú egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést: mi van akkor, ha ezek a történetek mind igazak? Mi van akkor, ha a villangók, ezek a kedves aprócska lények, akit nagyapja rajzain látott, tényleg élnek valahol? A tízéves Arthur tehát elszánja magát, s a nagyapja által hátrahagyott jeleket követve elindul felfedezni a villangók titokzatos világát, hogy megkeresse a mesés kincset és megmentse a családi otthont.

Arthur és a villangók
Eredeti cím: Arthur und die Minimoys
Producer és rendező: Luc Besson
Megjelenés: 2006
Film hossza: 93 perc

» Hivatalos oldal
» Promóciós képek
» Interjú Billel


Vanity Fair fotózás
A német Vanity Fair magazin 15. számának címlapján Bill szerepelt és a magazin egy több oldalas interjút és fotósorozatot közölt le az énekesről. A neves magazin interjújában Bill beszélt a hangszalag műtétje utáni felépüléséről, a drognak nevezett sikererről és elárulta, hogy temetésén melyik dal szól majd.
A fotózáson Bill a Diesel, a DSquared2, a Cerruti illetve a Boss Black ruhadarabjait viselte.

Magazin: [DE] Vanity Fair #15 (2008)
Fotós: Ellen von Unwerth
Stylist: Susanne Kölmel
Smink és frizura: Natalie Franz

» Interjú fordítása
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése

Szinkronizálás – Arthur és a Villangók – Maltazár bosszúja
Billt 2009-ban ismét felkérték, hogy a kis hősről szóló trilógia második részében is szólaltassa meg Arthurt.
“Mikor megnéztem az “Arthur és a Villangók 2″-t, megint azonnal elkapott a lelkesedés. Örömmel tölt el, hogy Arthur története folytatódik és boldog vagyok, hogy ismét a hangomat adhatom neki. Persze nagyon izgatott voltam! Ez nem mindennapi dolog számomra, hogy szinkronizálóként állok a mikrofon mögött és mégis kicsit olyan volt, mintha hazatértem volna. Arthur fontossá vált számomra.”, mondta Bill

Miről szól?
Arthur már nagy izgalommal várja a nagy nap éjszakáját, mikor utoljára visszatérhet a villangók országába, hogy találkozzon Holdviola hercegnővel. De Arthur édesapja mit sem törődve ezzel, előbb szeretne hazautazni. Mikor már épp indulnának egy pók Arthur kezébe tesz egy rizsszemet, melybe S.O.S. jeleket karcoltak. Kétség sem férhet hozzá, Holdviola hercegnő bajban van! Azonban a legnagyobb meglepetés akkor éri Arthurt, mikor rájön, hogy a villangók országából senki sem küldött neki segélykérő üzenetet. De akkor mégis, ki csalhatta oda ilyen agyafúrt trükkel a mi kis hősünket?

Arthur és a villangók – Maltazár bosszúja
Eredeti cím: Arthur und die Minimoys 2 – Die Rückkehr des bösen M
Producer és rendező: Luc Besson
Megjelenés: 2009
Film hossza: 90 perc

» Hivatalos oldal
» Promóciós képek
» Interjú Billel

Nokia reklámszerződés
A Nokia és a Tokio Hotel a “Humanoid” megjelenése előtt egy nagyon jövedelmezőreklámszerződést írt alá. A szerződésben egy plakát kampány valamint egy exkluzív unplugged koncert szerepelt. A dedikálással egybe kötött koncertet Kölnben rendezték meg, amelyen a négy fiú először mutatta be új dalát, az “Automatisch”-t.
Korábban a zenekar elhatárolódott a vállalati reklámozástól, mert nem akarták, hogy egy márkalógóval azonosítsák őket, viszont a Nokiában egy erős és innovatív partnerre találtak.
A finn mobilgyártó vállalat reklámstratégiájába is beleillett a Tokio Hotel, mert általuk népszerűsítették új zenetelefonjukat illetve új zenei szolgáltatásukat, a “Nokia Music Store”-t, amely méltó versenytársává vált az Apple iTunesának.

» Promóciós képek

Vogue fotózás
A német Vogue 30. évfordulójára egy exkluzív októberi számot jelentettek meg. Az évforduló alkalmából a világhírű német divattervező, Karl Lagerfeld fotózta Billt.
A fotózáson Bill a Chanel, a Givenchy és az Yves Saint Laurent ruháit viselte.

Magazin: [DE] Vogue #10 (2009)
Fotós: Karl Lagerfeld
Smink és frizura: Natalie Franz

» Interjú fordítása
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése

GQ fotózás
A német GQ férfi magazin felkérte Billt és Tomot, hogy készítsenek velük címlap anyagot valamint egy hosszabb, komoly hangvételű interjút. A beszélgetés során szóba került gyermekkoruk, a sztárság, egymáshoz fűződő kapcsolatuk, és a zenéről.
A fotózás során Bill kedvenc tervezőinek, a ZZegnának elegáns öltönyeit és a Dior illetve Yves Saint Laurent kiegészítőit viselte. Tomon a Dior Homme, az American Apparel, a Reebok, a Givenchy, a Louis Vuitton, illetve Miskeen ruhadarabjai láthatók.

Magazin: [DE] GQ #2 (2010)
Fotós: Julian Broad
Stylist: Evelyn Sand
Smink és frizura: Natalie Franz

» Interjú fordítása
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése

DSqared2 divatbemutató
Billnek tökéletes adottságai vannak ahhoz, hogy a kifutók sztárja legyen és ezt a DSquared2 iker-tervezőpárosa, Dan és Dean Caten is felismerte. Ezért 2010. január 19-én a milánói divathéten a DSquared2 “Rocky Horror Show” bemutatóját Bill nyitotta meg fekete angyalként bevonulva. Az énekes egy szuper bőrszerelést mutatott be szűk nadrágban, ezüst ékszerekben és szegecsekben.
Bill és a tervező páros tagjainak kapcsolata nem szakadt meg, hiszen a “Welcome to Humanoid City” turné fellépőruháit is a Caten ikrek tervezték a zenekar számára.

Bemutató: DSqared2– “Rocky Horror Show”
Időpont:2010. január 19.
Helyszín: Olaszország, Milánó, Férfi divathét

» Bemutató képei

Reebok reklámfilm
2010 elején Tomot felkérte a Reebok, hogy legyen a népszerű sport márka új arca. A vállalat plakát kampánya mellett a rajongók számára is készítettek egy promóciós akciót, amely által pár szerencsésnek lehetősége nyílt találkozni Tokióban Tommal és a zenekarral.
A Reebok fotózás során, ez volt az első alkalom, hogy a zenész egyedül, Tokio Hoteles társai nélkül állt a kamerák elé, bár úgy tűnt nem igazán hiányolta ikertestvérét, Billt, a dobos Gustavot valamint a basszusgitáros Georgot ezúttal: “Végre lehetőségem volt rá, hogy a fotós jó képeket csináljon rólam anélkül, hogy mind a négyünkre figyelnie kellene – ők nem olyan fotogének, mint én.”, mondta viccelődve Tom a BRAVO magazin interjújában.

Fotós: Rasmus Kaessmann
Smink és frizura: Natalie Franz
» Interjú Tommal
» Fotózás képei


Filmbetétdal – Alice Csodaországban – Kerli & Tokio Hotel – “Strange”
A Tokio Hotelt felkérték, hogy készítsenek egy dalt a filmhez és a film dalait tartalmazó “Almost Alice” albumra. A zenekar a dalt eredetileg saját albumukra írta, viszont hiányzott belőle számukra valami, mégpedig egy hozzájuk illő női hang. Billék számára nem volt fontos, hogy egy népszerű énekesnővel dolgozzanak, kizárólag egy különleges és egyedi hangra volt szükségük, amelyet az észt énekesnő, Kerli személyében meg is találtak. Viszont magát a dalt ne keresd a filmben, mert nem szerepel, mint ahogy az albumon szereplő többi szám sem.
A kritikusok tetszését is elnyerte a dal, mert szerintük tökéletesen kifejezi Alice érzéseit, amelyeket abban a világba érez, ahova zuhant. A “”You try to lift me / I don’t get better / Whatever makes you happy/ Is making me sadder.” (Próbálsz elhagyni / Nem javulok meg / Ami boldoggá tesz téged / Viszont engem szomorúbbá tesz). Ez a dalszöveg mutatja Alice zavartságát és a kétségbeesést, hogy egy olyan világban van, ahol nincs helye”


Meinl Cymbals
A Meinl Cymbals dobfelszerelés gyártó vállalat reklám arcának választotta Gustavot, aki előszeretettel használta a turné során a cég termékeit. Ennek kapcsán a francia Batterie magazin egy négy oldalas anyagot közölt le Gustavval. Az interjúban, amit a turné párizsi állomásán készítettek vele, szóba került, hogy a Tokio Hotel mennyit fejlődött zeneileg, példaképei, illetve, hogy mit gondol a Meinl Cymbals termékeiről

Magazin: [FR] Batterie #7 (2010)

» Interjú fordítása
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése
» Gustav Meinl Cymbals profilja

Stern fotózás
A német Stern magazin egy gyönyörű fotósorozatot készített Billel 2010 elején valamint az újság stílusához híven egy nagyon komoly interjút is készítettek vele. Első alkalommal beszélt a felnőtt zenész a hírnév terhéről, félelmeiről, a nagy szerelem utáni vágyakozásáról és megmutatta vadonatúj külsejét.
A fotózáson Bill a Hugo Boss, Vivienne Westwood (Man), a Louis Vuitton, Alexander McQueen illetve Kilian Kerner által tervezett ruhákat viselt.

Magazin: [DE] Stern #9 (2010)
Fotós: Markus Jans
Stylist: Frank Wilde
Smink és frizura: Natalie Franz

» Interjú fordítása
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése

HRS reklámkampány
A német HRS (Hotel Reservation Service) Billel valamint Rudi Aussauerrel és Sonya Kraussal készített reklám kampányt, hogy népszerűsítse szálláskereső szolgáltatását. A plakátok 3.000 vasút állomáson voltak kint Ausztriában és Németországban!

» Kampány fotói

L’Uomo Vogue fotózás
Billnek és Tomnak hatalmas megtiszteltetésben volt része mert 2010 nyarán az olasz L’Uomo Vogue felkérte őket egy címlapfotózásra a zenei kiadványukhoz. A fotózás helyszínéül a 18. századi barokk stílusú Palazzo Biscari kastély szolgált Cataniaban.
Zenei szám révén az ikrek az interjúban meséltek a kezdetekről és felnőtté válásukról illetve egymáshoz fűződő kapcsolatukról.
A fotózáson Bill a Givenchy, a Lanvin, Roberto Cavalli, a Louis Vuitton ruháit illetve Rick Owens csizmáját viselte. Tom ruhái a Tsickotól, a Pharrell & Monclertől, a Reeboktól, a Dieseltől, az Intimissimitől illetve a DSqared2től származtak.

Magazin: [I] L’Uomo Vogue – The Music Issue (2010)
Fotós: Pierpaolo Ferrari
Stylist: Robert Rabensteiner
Smink és frizura: Natalie Franz

» Interjú fordítása
» Fotózás képei
» Magazin megtekintése

Audi reklámfilm forgatás
A Tokio Hotelt régóta támogatja az német autóvállalat, az Audi (többek közt szponzorálja a tagok autóit, illetve bármelyik országban is járnak, a cég gondoskodik az utazásukról) és 2010 nyarán reklámfilmet illetve képregényt készített az ikrekkel.

» Képregény megtekintése és fordítása


Saturn reklámkampány
Az elektronikai cikkeket forgalmazó, német vállalat a Saturn karácsonyi kampányára Billel és az amerikai rock nagy öreggel, Alice Cooperrel erősített. A kampány szlogenje, hogy “Now’s really rocks!” és a Tokio Hotel frontembere meglátogatta Alice Coopert az űrbárjában.
A zenei generációk nagy találkozóján Kaulitz és Cooper sokkal, több öniróniával szórakoztat, mint, más tévé és rádió reklámok, amely garantáltan a rock sztárok közhelyeit sem hagyja érintetlenül. A reklámokban könyörtelenül megjelennek a két előadóról keringő sztereotípiák, amelyet a két szupersztár hatalmas adag öniróniával ad elő, ami kifejezetten elismerést érdemel. Minden izgalmas epizód végén megjelenik “It’s all a question of technology!” (Minden a technológia/technika kérdése!)
A kampány tévéreklámjait és plakátjait nyáron egy los angelesi filmstúdióban készítették. A földönkívülieket és a hátteret külön-külön a helyszínen dolgozták ki és építették.
Fotós: Tino Pohlmann

» Reklámok fordítása
» Fotózás képei (Csak Bill)
» Promóciós képekSzöveg és fordítás: © Tokio-H.com