David Jost

Talán joggal mondható az a tény, hogy David Jost a Tokio Hotel rajongókat megosztja. Sokan azt mondják, hogy szeretik mert neki köszönheti részben az együttes azt, ahol most tart, és valljuk be ebbe van nem kevés igazság. Viszont sokan vannak akik nem szeretik, mert agyon hajtja a srácokat és csak a pénzre megy. Talán az utóbbi kérdést senki sem tudhatja igazán, de azért szerintem David Jostról van pár dolog, amit lehet sosem hitettek volna és megdolgozott azért keményen, hogy ilyen sikeres legyen a szakmájában.

Tények David Jostról:
– 1972. augusztus 12-én született Hamburgban az Oroszlán jegyében
– Testvére nincsen
– Foglalkozása dalszövegíró, producer, menedzser, de korábban énekesként is tevékenykedett a Bed & Breakfast fiú zenekar tagjaként
– Hobbijai táncolás, éneklés, síelés, kreatív alkotás

A Bed & Breakfast korszak:
David Jost zenei karrierjét énekesként és dalszövegíróként kezdte Németország első nemzetközileg is sikeres fiúegyüttesében, a Bed & Breakfastban. Az együttes 1995-ben alapult Florian Wahlberggel, Kofi Ansuhennenel, Daniel Aminatival valamint David Josttal. Az együttes 1997-es feloszlásukig két nagy lemezt adott ki: Stay Together (1995), valamint In your Face (1996) mivel 1997-ben feloszlottak. Igaz 1998-ban kiadtak egy válogatás albumot, a The Single Collection-t és 2000-ben próbálkoztak visszatérni a Deep in my Mind albummal de, végül útjaik örökre elváltak.
David egyébként az album munkálatokból jelentősen kivette a részét, hiszen a dalszövegek 90%-át ő írta.

Munkássága:
Az együttes feloszlása után nem sokkal találkozott Dave Rothhal, aki többek között ma is az egyik producere a Tokio Hotelnek, és Németország egyik legsikeresebb dalszövegíró párosává kovácsolódtak össze. Jost és Roth olyan előadókat támogatott dalszövegírásukkal és producerkedésükkel, mint Marlon, a The Corrs vagy Jewel.
David és Dave ezenkivül különböző mozifilmek zenéjét is szereztem, mint pl. Mondscheintarif.
2003-ban a páros megírta a “(Hey, hey) Live it up”-t egy a hamburgi Olimpia pályázatára, 2012-ben. A dal egy hétvége alatt készült és sikert aratott természetesen.
Egyékbént David egyedül is sok előadónak szerez dalszövegeket, csak a legfontosabbakat említve, mint Patrick Nuo és Keri Hilson!

Tudtad?
– 1986-ban 14 évesen Észak-Németországban break táncbajnok lett?
– 1997. decemberében a “Neues vom Süderhof” sorozat 5. szériájában vendégszerepelt. Önmagát alakította a Bed & Breakfast-ből?
– Kedvenc állata a delfin?
– Patrick Nuonak nem csupán dalszövegírója is hanem az együttesében gitározott?
– Készített egy remixet Lady Gaga “Born This Way” című dalához? Hallgasd meg itt

Remélem egy kicsit jobban megismertétek ezáltal Davidet és esetleg sikerült egy kicsit jobb benyomást kialakítani róla. David Jost nagyon jó a saját területén, és ezt mindenkinek el kell ismernie szerintem.

Szöveg és fordítás: © Tokio-H.com