A titkos turné ABC

A, mint All areas pass (Belépő kártya): Ezzel a kártyával szabadon mászkálhatsz a színfalak mögött. Ilyet nem tudsz csak úgy venni! Ilyet csak az együttes, a menedzsment, a biztonsági emberek és a BRAVO kapott. Mindenki másnap sajnos kívül kell tartózkodnia.

B, mint Bühne (Színpad): A Zimmer 483 színpad 400 m2 alumínium lemezből és 350 méter tartórácsot használtak fel. A színpad mozgóelemeit 18 high-tech motor hajtja, amelyek a dal hangulatának megfelelően váltanak. Mindent összesen öt kamionban szállítanak!

C, mint Catering (Ellátás): A turné szakács, Jutta sok egészséges ételt készít a fiúknak, hogy jó kondiba legyenek (és ne legyenek olyan betegek, mint az előző turnén). Ez főleg friss dolgokból, és sok salátából áll – de néha csinálnak maguknak hamburgert vagy hússzeletet.

D, mint Duschen (Zuhanyzás): Hogy Bill, Tom, Georg és Gustav fel tudja magát frissíteni kénytelenek a turné alatt szállodákba szobát kivenni, hogy le tudjanak zuhanyozni – a turnébuszban sajnos erre nincs lehetőség!

E, mint Einstrittskarten (Belépőjegyek): Nincs jegy, nincs show! A BRAVO-nak vannak az utolsó jegyei számodra a berlini (04.26.), a lipcsei (04.27.), a brémai (04.29.), a hamburgi (05.01.), az oberhauseni (05.02.), a trieri (05.04.), a hannoveri (05.05.) és a kölni (05.14.) koncertre.

F, mint Fan (Rajongó): Közel 250.000 rajongó látta már a Tokio Hotel koncertjeit. Tom különösen örül, hogy újra a német rajongók előtt játszhat: “Ők a legjobbak otthon”, vigyorog.

G, mint Gardrobe (Szoba): Ez a szoba CSAKIS a bandának, a menedzsmentnek és a Tokio Hotel producereinek van fenn tartva. Mindenki más kint tartózkodhat. A fiúk itt tárolják a dolgaikat és készülnek a koncertekre.

H, mint Höhenflug (Repülés): A koncert végén a TH – színpad 2 méter magasba emelkedik és ezüst konfetti eső kezd hullani! (Ez a koncert egyik leglátványosabb része!!!!)

I, mint Instrumente (Hangszerek): Tom gitárja Gibson, Georg egy Sandberg márkájú basszus gitárt tép és Gustav egy Tama dobfelszerelés püföl!

J, mint Joystick: A turnébuszban a fiúk nagyon szeretnek videojátékokkal játszani, különösen autóversenyeket.

K, mint Kicker (Csocsó): Egy asztali focilabda játékot (azaz a csocsó asztal) minden városba magukkal visznek. Ezenkívül: egy pingpong asztalt. A Tokio Hotel tagjai és a biztonságiak közt hatalmas párbajok folynak. Az abszolút bajnok: Tom, legalábbis ő ezt állítja.

L, mint Lampenfieber (Lámpaláz): Noha a fiúk már több mint, száz koncerten vannak túl, a “483” turné előtt is ugyanúgy idegesek voltak, mint az előző előtt. Legnagyobb félelmük: “Reméljük, nem esünk le a nagy színpadról!”

M, mint Mikrofon: Bill számára egy különleges mikrofont készítettek. A speciális dolog rajta: teljesen fekete az egész és egy sor fekete kővel van kirakva.

N, mint Nacht (Éjszaka): Mikor a koncert véget ér, Bill és csapata elindul a turnébusszal. Itt alszanak a saját ágyukban. “Mikor megy a busz, akkor nagyon szuperül lehet aludni – mert olyan jól elringat”, nevet Tom.

O, mint Oropax (Füldugó): Síkitás – riadó. Mert a koncerteken a sikítozás miatt elengedhetetlen a füldugó. A rajongók képesek 125 decibelnél is hangosabban sikítani.

P, mint Plakate (Plakát): A rajongók feltűnő dolgokat írnak a plakátjaikra. Az olyan szlogen, mint “Dugj át a világ végére” még nagyon normálisan számít…

Q, mint Quality Time (Felkészülési idő): Másfél órával a koncert előtt összegyűlnek a fiúk. Ilyenkor csak négyen vannak és senki se zavarhatja őket. Ez alatt az idő alatt intenzíven készülnek a koncertre!

R, mint Roadies (Technikusok): 40 fős technikus brigád van a Tokio Hotelel, akik a színpadot építik.

S, mint Setlist (Számlista): Ez a koncertek menetrendje. Fontos tudni, hogy mikor melyik szám következik. De nem csak az együttesnek, hanem a világítás- és hangtechnikusoknak is.

T, mint Tourbus (Turnébusz): Négy lakóbuszt, visznek magukkal a Tokio Hotel brigádja városról városra. Az egyik busz a bandáé, ahol alszanak, az időt dvd-kel ütik el. Több mint, 200-at halmoztak fel, így van választási lehetőség. Csak egy gombnyomás és már indul is a kedvenc film – és akár az ágyukból figyelhetik a képernyőt.

U, mint Unplugged (Élő játék): A színpadon Bill és Tom akusztikusan adja elő az “In die Nachtot”. (A teljes verziót az új kislemezen a “Spring nicht”-en hallható.)

V, mint Vorgruppe (Előzenekar): A két osztrák lány, azaz a Luttenberger Klug, kíséri a Tokio Hotelt a turnén.

W, mint Waffeleisen (Gofri sütő): A Tokio Hotel kívánságlistáján megtalálható a gofri sütő. Így Bill, Tom, Gustav és Georg olyan gofrit készthet amilyet, akar. (a kedvencük a porcukros).

X, mint XXL Koffer (XXL-es bőrönd): Mivel a magdeburgi fiúknak nagyon sok dolgot magukkal kell vinni, ezért hatalmas bőröndjeik vannak. De elférnek a turnébuszban!

Z, mint Zugabe (Ráadás): Mikor a közönség végig tombol a fiúkkal, ilyenkor a fiúk játszanak egy ráadást. És a német rajongóiknak talán még többet is!