“Dream Machine” turné – Meet & Greet beszámolók #2

“Dream Machine” turné – Meet & Greet beszámolók #2

2017.03.22. Franciaország, Lyon, Transbodeur
– Általában 6-7 órákat alszanak éjszaka, de előző éjjel Tom 9-et aludt.
– Az ikrek azzal ugratták a rajongókat, hogy a “Black”, az “Ich bin nicht ich” és a “Jung und nicht mehr jugendfrei” között vaciláltak.
– Szeretnének eljutni Cannesbe és Saint Tropezba.
– Szerinten ők négyen olyanok, mint egy pár, csak nem szexelnek.
– Gustav azt mondta, hogy egyértelműen Bill a legjobb nagybácsi. Elmesélte, hogy mikor Tom meglátta a lányát, gyakorlatilag le sem tojta.
– Eddig a kedvenc koncertjeik az amszterdami, a hamburgi és a párizsi.
– Egy rajongó megkérdezte Billtől, hogy elolvasta-e azt a levelet, amit neki adott, Bill zavart mosollyal pedig azt mondta, hogy még nem.
– Bill nagy álma, hogy szerepeljen egy filmben.
– A “Dream Machine”-ról lesznek még kislemezek és klipek. Az idei évet erre az albumra akarják szánni.
– Bill még megpróbál mindig hinni az igaz szerelemben. Erre Tom közbe bökte, hogy úgy tűnik, Bill kezd felnőni.
– Megkérdezték Billtől, hogy mi a legnagyobb inspiráció számára, mire ironikusan azt válaszolta, hogy az elcseszett szerelmi élete.
– A koncerten Gustav nem csinálta a hullámzását.
– A srácok azt mondták, hogy többé nem akarják játszani a régi dalokat, mert azok tini dalok voltak.
– Bill szinte minden éjszaka álmodik, és gyakran nagyon durvákat álmodik. Bill elmesélte az egyik álmát: Egy ház tetején állt Tommal, aki leesett és Bill teljesen kiborult, mikor lenézett. A rajongók nevetni kezdtek, Bill pedig csodálkozva kérdezte, hogy miért nevetnek, mert ez nem vicces.
– Egy rajongó megkérdezte tőlük, hogy melyik filmben, kit játszanának. Bill azt mondta, hogy ő Leonardo DiCapriot az “Egy kosaras naplójában”.
– Ha két szóval kellene régen és most jellemeznie magát Billnek, akkor régen ártatlan volt, most pedig szabad.
– Bill elmondta, hogy a Billy projekt kapcsán valami jön májusban egy fotózással együtt.
– Bill a jövőben házasként látja magát, és egy olyan házban él, amelyet ő maga építettet.
– Bill azt mondta, hogy a “California High” klip még nem jelenik meg, mert túl elfoglalt a zenekar dolgaival.

2017.03.24. Németország, Köln, E-Werk
– Egy rajongó megkérdezte, hogy nem akarnak-e egy félmeztelen turnét, mire Georg rávágta, hogy valaki nem szexelt már egy ideje.
– A koncerten forgattak a Tokio Hotel TV-hez.
– Bill (vicceskedve) azt mondta, ha meglátja, hogy valaki németül énekel a “Black” alatt, az nem jöhet később be a backstage-be. Aztán mivel a “Schwarz”-ot énekelték a rajongók, Bill összezavarodott és elfelejtette a dalszöveget, így a rajongók segítették ki.
– Tom azt mondta, hogy talán egy nap még is játszhatnák az “An deiner Seite”-t.
– Megkérdezték Tomtól, hogy mivel mindig azt mondja, hogy ő védi meg Billt, mikor védte meg utoljára. Bill először nem értette, hogy ki védett meg kit. Tom elmesélt egy 10 évvel korábbi történetet, mikor egy repülőn ültek, és aludni akartak, és Bill az ablak mellett ült, ami közös volt a mögötte ülő férfival. Bill behúzta a függönyt, a férfi meg széthúzta, és ezt játszották egy ideig, és a férfi véletlenül letörte Bill gyönyörű fekete géllakos körmeit (Tom szavai) és aztán Tom megütötte a férfit. Bill aztán mondta, hogy nem ütötte meg, csak határozottan behúzta a függönyt. Tom azzal zárta a történetet, hogy mindenkitől mindig megvédi Billt.
– Megkérdezték tőlük, hogy nem akarnak-e egy “Best Of” turnét. Bill eltűnődött, hogy vajon milyen dalokat játszanának. Tom azt mondta, hogy most már idősebb, és más dalokhoz kötődik.
– Bill szívesen vállalna olyan filmszerepeket, amelyekben vámpírt, drog függőt vagy prostituáltat alakítana. Valamelyik fiú pedig rávágta, hogy mi lenne, ha egy drogfüggő vámpír prosti lenne.
– Ha Bill nem azt csinálná most, amit akkor szívesen alakítaná musical színészként Simbát az Oroszlánkirályból.

2017.03.25. Németország, Stuttgart, Im Wizemann
– 2008-ban Beyoncé és Jay-Z ott volt a los angelesi koncertjükön és utána elmentek együtt vacsorázni.
– Az ikrek sosem tetováltatnák magukra a másik nevét.
– Megkérdezték tőlük, hogy a kutyájuk, mit szeret enni. Pumba mindent megeszik, beleértve a salátát és a répát is.
– Olyan helyeken is felszeretnének lépni az idén, mint például Törökország.
– Egy amerikai lány először volt Németországban és a srácok megkérdezték tőle, hogy pont Stuttgartba jött először.
– Megkérdezték tőlük, hogy a koncert előtt miért nem szólnak Billy dalok, mire Bill azt mondta, ha lejátszanák a Billy dalokat, akkor a Tokio Hotelre többet senki sem lesz kíváncsi.
– Megkérdezték, hogy a “Riverdale” sorozatot ismerik-e, mire Bill mondta, hogy nem és hogy érdemes-e belenéznie.
– Mikor az ikrek egyszer egy meleg klubban jártak, egy pasi megpróbált Tommal flörtölni, míg Bill a mosdóban volt. Tom nagyon elveszettnek érezte magát, nem tudta, hogy mit csináljon, és mikor Bill visszatért, a pasi azt hitte, hogy egy párt alkotnak, így a pasi figyelmeztette Billt, hogy “Kedden találkozunk” (See You Next Tuesday). Tom pedig nem értette, hogy ez mit jelentett, mire Bill elmagyarázta, neki, hogy lepicsázta őt. Bill legcikibb története a melegbárban, hogy mikor kiment a klubból egy pasi odament hozzá és azt mondta, hogy szép szája van, és leszopná-e, Bill pedig nemet mondott.
– Tomtól megkérdezték, hogy magától, tanártól vagy Gustavtól tanult-e meg dobolni, és mondta, hogy szenvedélye a dobolás, és mikor gyerekkorukban Billel volt egy zenekaruk, akkor ő volt a dobos. Nem szokott gyakorolni, egyszerűen csak szereti csinálni.
– Bill nem szereti magában, hogy túl sokat stresszel és nem tud könnyen tovább lépni. Másrészt sokszor úgy érzi, hogy túl kedves még azokkal is, akiket inkább elküldene a fenébe.
– A zenekarral szívesen eljutnának Ausztráliába, míg Tom személy szerint Indiába és Thaiföldre vágyik.
– Ha valamelyik testrészükre biztosítást kötnének akkor Gustav a kezére, míg Tom a harmadik lábára tenné.
– Georgtól és Gustavtól megkérdezték, hogy milyen középső nevet adnának az ikreknek, mert nincs nekik. Georg azt mondta, hogy Tomnak a Pault és Kevint. Billnek pedig Jaqueline.
– Billtől megkérdezték, hogy Németországban vagy Amerikában csináltatta-e meg a fogát, mire Bill azt felelte, hogy jó hogy mondják, mert aznap letörte az egyik fogát és meg kéne csináltatnia.

2017.03.27. Svájc, Zürich, Volkshaus
– Billt kedvenc divattervezőiről kérdezték, és elmondta, hogy szereti a Dior tervezőit valamint most oda van a Gucciért is.
– A soundcheck alatt a rajongók azt ordítozták, hogy “Tom gyönyörű vagy!”, míg valaki beordította, hogy “Georg is”. Bill pedig erre azt mondta, hogy Georg nem is olyan szép.
– Gustavtól megkérdezték, hogy magával vinné-e a kislányát a turnéra, de azt mondta, nem, mert még túl kicsi.
– Billtől megkérdezték hány piercingje van. Elkezdte megszámolni, de aztán kijavította magát, mert a mellkasában már nincs. Kivette, mert zavarta.
– Bill azt mondta, ha azt akarják, hogy újra visszatérjenek, akkor jobb lesz, ha a rajongók angolul énekelnek, máskülönben, nem akarják, hogy újra eljöjjenek.
– A “Dream Machine”-on azért csak 10 dal van, mert csak olyan dalokat akartak, amelyeket imádnak, és nem akartak töltelék dalokat.
– Gustav elmesélte, hogy a kislánya nagyon gyorsan nő, és jól viselkedik.
– Bill számára az volt a leggyönyörűbb dolog a világon, mikor azt mondta neki valaki, hogy “szeretlek”. Elmondta, hogy nem zavarja, ha az emberek gúnyneveket aggatnak rá, vagy csúnyának, vagy buzinak nevezik, mert nem érdekli. Azt mondja, csak az számít, és csak az fáj, amit olyan ember mond, akit szeret.
– A rajongók próbáltak nekik pár szót svájci német dialektussal tanítani.

2017.03.28. Olaszország, Milánó, Fabrique
– Bill álma, hogy egy Grammy-t nyerjen.
– Megkérdezték tőlük, hogy a “Stop, Babe” egyik sora az “I would leave California” azt jelenti-e, hogy Bill elmegy azzal a személlyel vagy elmegy, hogy elhagyja azt a személyt. Az ikrek azt mondták, hogy a második.
– Az “In die Nacht”-ról tettek fel egy kérdést, amiről Bill azt mondta, hogy van olyan szeretet, amely mindenek felett áll, és ami még fontosabb, hogy halálig tart.
– Billtől megkérdezték, hogy milyen a frizurája a személyijén, mire azt mondta, hogy szőke és nagyon dögös. Erre Tom közbeszólt, hogy ezért csodálkozik mindenki, hogy miért néz ki jobban a fotón, mint az életben.
– Az ikrek a közös könyvükről elárulta, hogy kitaláció az egész, így azt mondhatnak, amit akarnak utóhatás nélkül.
– Bill imádja a Harry Pottert és karácsonykor megnézni az összes filmet.
– Bill elmondja, hogy ugyan kedvesnek tartja magát, ha úgy érzi csapdába került, akkor agresszívvá válik. Bizonyos szerződések miatt csapdában érezték magukat, és nem is tudja, hányszor hallotta már azt a szót, hogy “karrier öngyilkosság”.
– Bill pár rajongótól kapott több csomag gumi macit, aminek úgy örült, mint egy kisgyerek karácsonykor.
– Bill nagyon boldog volt, hogy a rajongók angolul énekeltek a “Black” alatt. A dal végén ezért azt mondta, hogy “Ti vagytok a kedvenc közönségem ezért.”
– A turné európai része után legalább két hétig pihenni akarnak.

2017.03.29. Olaszország, Róma, Atlantico
– Ha egy napra mások lehetnének, akkor Georg nő lenne, Tom Ariana Grande, míg Bill Angela Merkel.
– Billnek két új fotózása volt a napokban, amelyeket májusban két magazinban láthatunk majd.
– Megkérdezték tőlük, hogy ha visszamehetnének az időbe tudván, hogy ma hol tartanak, akkor úgy döntenének, hogy esetleg normális gyerekként nőnének-e fel. Bill azt mondta, nyilván nagyon szerencsések és boldogok, hogy most hol tartanak, de természetesen, ha változtathatnának, akkor bizonyos embereket nem engednének be újra az életükbe.
– A meet & greeten Bill énekelt egy kis részletet az Eiffel95 híres slágeréből, az “I’m Blue”-ból.
– Tom azt állította, hogy abbahagyta a dohányzást.
– Bill reméli, hogy megkapja az új vízumot, hogy továbbra is az Egyesült Államokban élhessen, de elárulta, hogy már nem akar Los Angelesben élni, mert nem akar még több hatalmat adni Trumpnak.
– Az ikrektől megkérdezték, hogy mit gondolnak arról, hogy a teremben lévő lányok szexuálisan mind róluk fantáziálnak. Tom együtt tud élni a gondolattal.
– A kedvenc Tokio Hoteles klipjeikről kérdezték őket. Billé és Gustavé a “Something New”, Georgé a “Feel It All”, míg Tomé a “Girl Got a Gun”.
– Az ikrek elárulták, hogy a lányok terén teljesen más az ízlésük.
– Egy lány megkérdezte az ikrektől, hogy elégedettek-e vagy boldogok-e a magánéletükben. Az ikrek azt mondták, hogy ők is a boldogságot keresik, mint mindenki más.

2017.03.31. Németország, München, TonHalle
– A soundchecken mikor Tom énekelte a “Cotton Candy Sky”-os részét, Bill elröhögte magát, ahogy ránézett.
– Georg pár rajongótól olyan WC papírt kapott, amelyre az volt írva, hogy “30 és szexi”.
– Gustav elmondta, hogy nem tudja miért, de nagyon fáj a háta.
– A kutyáikról kérdezték őket, és hogy mi volt a legcukibb dolog, amit csináltak. Tom elmondta, hogy szokott a kutyájához beszélni, és olyankor jobbra és balra mozgatja a fejét, mintha figyelne rá és megértené, amit mond. Bill elmondta, hogy Pumba mindig a közelében ül, és mindig a szemébe néz, erre Georg közbe szólt, hogy ezzel azt jelzi, “Adj enni!”. Az ikrek ezután azon veszekedtek, hogy Tom szerint Pumba szokott harapni, míg Bill szerint nem.
– Az album címe onnan jött, hogy az ikrek a kocsiban ültek a Coachella fesztiválon, és akkor találták ki, bár a dal csak később született meg.
– Bill nagyon boldog volt, és tapsolt örömében, hogy végre megint találkozhat Pumbával.
– Bill elmondta, hogy az az álma, hogy felépíthesse a saját házát. Erre Tom közbevetette, hogy inkább, hogy megtervezze, és nem a saját kezével.
– Bill pár hónapja kórházban volt állítólag vesekővel. Először nem akarta ezt elmondani, csak gyomor problémákról beszélt, de Tom azt mondta, hogy nincs ezen mit titkolni.
– Az ikrek álma egy klub.
– Bill kedvenc applikációja a WhatsApp, az Instagram és egy Instasize-szerű képszerkesztő. Tom azt mondta neki nincs kedvence, mert nem használ ilyeneket.
– Gustav sosem látta még a Harry Pottert.
– Bill elmesélte, hogy a “Something New” volt az első kislemez, és ez volt az első dal az albumhoz, és ezzel a dallal kezdődött minden. Tom hozzá tette, hogy ő csendes kezdést akart, mert az jó és más, és az intró más a dal előtt meg volt (lásd Tokio Hotel TV #16)
– Tom megkérdezte a rajongóktól, hogy milyen előadókat követnek még. A rajongók azt kiabálták, hogy Tokio Hotel, Billy. Bill erre azt mondta, hogy ezek a legjobb választások.
– Megkérdezték Georgtól, hogy milyen, hogy 30 éves lett. Georg elmondta, az életének ebben a pillanatában nagyon boldog, hiszen van egy boldog párkapcsolata, egy jó zenekara, így a dolgok nem is alakulhatnának jobban. Tom hozzátette, “Persze, hiszen az én zenekaromban játszol!”
– Bill vágya, hogy egyszer megházasodjon, Tomé, hogy a kutyája sose haljon meg.
– Bill azon viccelődött, hogy Rigában el akarják játszani az “Ich bin nicht ich”-et.
– Georg szerint az ikrek nagyon hangosan horkolnak. Bill azt mondta, hogy ez nem igaz, és nem is tud róla, hogy horkolna, viszont arról igen, hogy sokat mocorog.

2017.04.01. Németország, Lipcse, Haus Auensee
– Bill a Maldív-szigeteken vagy Mexikóban szeretne vakációzni, de hamarosan tervezi, hogy ellátogat Marrákesbe.
– Ha állatokként születnének újra akkor Gustav és Bill elefántként, Tom pedig kutyaként vagy delfinként.
– Az ikrek szeretnének elmenni a Burning Man fesztiválra, de inkább a Coachellánál maradnak, mert ott jobb drogok vannak.
– Gustav elárulta, hogy csak akkor csinálja a koncertek végén a hullámzást, ha jó kedve van.
– Billt meghívta az egyik lány a májusi esküvőjére, és Billt nagyon izgatta a menyasszonyi ruha.
– Megemlítették, hogy van egy listájuk azokról a dalokról, amelyek passzolnak a koncert tematikájába, és azokról a dalokról, amelyek az első albumról sosem készültek el.
– Volt egy kérdés az állatok kapcsán, mire Tom elmondta, hogy gyűlöli a tenyésztőket, és az olyan embereket, akik ahelyett, hogy örökbe fogadnának, inkább megveszik az állatokat.
– Ha egy valóság showban szerepelhetnének, akkor Tom a Bachelorban (Nagy Ő), míg Bill a Punk’d-ban.
– Megkérdezték tőlük, hogy mikor és hol találták ki a “Cotton Candy Sky” dalt, és milyen kreatív folyamat volt mögötte. Bill elmondta, együtt voltak Los Angelesben, és elég sokat ittak. A dal az ez utáni érzésre emlékezteti őket. Egy kellemes utazás Tom szerint, mikor tudod, hogy sok mindent csináltál, de most már felkelt a nap és vége, az élet megy tovább.
– Az ikrek el tudnák képzelni, hogy a könyvük alapján filmet készítsenek. De mivel két változata lesz a könyvnek, így Bill szerint két film is lehetne. Bill szerint őt játszhatná egy német színész, David Kross, míg Tomnak ezt még át kell gondolnia. Georg szerint, Tomot alakíthatná Johnny Depp.
– Szerintük az első album dalai túl gyerekesek most már, és már nem azt jelképezik, akik ma.
– Ha dalokkal kéne bemutatniuk a zenekar egy olyan embernek, aki nem ismeri őket akkor az a “Durch den Monsun”, az “Automatic”, a Don’t Jump”, és a “Love Who Loves You Back” lenne.
– Dal készítésnél Billnek először a dallam születik meg, és aztán írja meg a szöveget. A dalokból mindig több változatot készítenek.
– Bill karján a sellő tetoválást egy szerelmi tetoválás, mert az olyan tiszta szerelmet jelképezi, amelynél nem számítanak a nemek és a különbségek.
– Tom megkérdezte Georgtól, hogy mi lett volna, ha sosem találkozik az ikrekkel. Georg hozzátette, és Gustavval. Tom azt mondta neki, hogy hajléktalan lenne a híd alatt.

2017.04.03. Csehország, Prága, SaSaZu
– Billt a legnagyobb jelentéssel bíró tetoválásairól kérdezték. Azt mondta nincs különösebb jelentésük, de a kedvencei a boxoló és a sisak.
– Bill elmondta, hogy szereti Prágát és az előző nap szép idő volt sétálni. A rajongók mondták, hogy látták az Instagramján, hogy merre jártak. Tom hozzátette, hogy volt pár agresszív rajongó, aki követte őket és ez teljesen felesleges.
– Bill visszaemlékezett a 2010-es “Humanoid City” turnés koncertjükre Prágában, és hogy nem kaptak meleg kaját és pizzát.
– Mikor a rajongók a közös fotózásra vártak a zenekarral, Bill “moonwalk”-olt nekik, amin jót mulattak.
– Bill elmondta, hogy a turnébuszban saját tévéje van, de eddig még csak egyszer nézte, mert túl fáradt volt hozzá, inkább aludt.
– Megkérdezték tőlük, hogy mi tette őket legutóbb boldoggá. Georgot egy különleges ajándék, amit a barátnőjétől kapott, míg Billt természetesen Pumba.
– A srácok elnosztalgiáztak azon, hogy mennyi idő telt el mióta pontosan ugyanezen a napon először játszottak Prágában (2007.04.03.).
– A srácok ismét elmesélték a pornó forgatásos történetet és, hogy soha többet nem néznének meg ilyet.
– Bill soha többet nem venne be olyan pirulákat, mint a legutóbbi Coachellán.
– Elmesélték, hogyan készítik a turnék dallistáját. Először mindenki leírja a kedvenc dalait az aktuális albumról, aztán megnézik, az hogyan passzol a tematikába. A dallista a turné során változhat.
– Megkérdezték tőle, hogy mi volt az az ajándék, amire nem számítottak. Georg elmesélte, hogy kapott egyszer egy könyvet, ami az életéről szól, illetve egy dzsekit, amelyeken azok a helyek szerepeltek, ahol már járt.
– Feltették nekik azt a kérdést, hogy volt-e már olyan, hogy valamelyiküket vissza kellett rángatniuk a földre, mert elszállt a hírnévtől, de szerintük még nem volt ilyen.
– Tom szívesen menne Mexikóba, mert ott nem üldözik őket az európai rajongók. A turné után valószínűleg ott fognak nyaralni.
– A srácok szeretnének Ausztráliában fellépni.
– Tom elmondta, hogy a turné első három állomásán nagyon beteg volt, de most már jól van.
– Varsó után lesz öt nap pihenőjük, így az ikrek egy gyógyfürdőben fognak pihenni.
– A kedvenc női neveikről kérdezték őket. Bill kedvence a Rose. Georg elmondta, hogy neki a rövid női nevek tetszenek. Tom próbált valamit kitalálni, és azt mondta, hogy szereti a városokkal kapcsolatos női neveket, de természetesen nem Parisre gondolt.
– Bill rajongó Britney Spearsért, és elmesélte, hogy egyszer találkozott vele a Playboy villában, és nagyon kedves volt vele.
– Viccelődve felvetették egy banda tetoválást, amelyben mind a négyen benne lennének. A motívum egy unikornis lenne.
– Bill elmondta, hogy a könyvük év végén vagy kora tavasszal jelenhet meg.
– Tom nem gondolkozik azon, hogy levágassa a haját, de nem szereti, mikor a szemébe lóg, ezért hordja folyton kontyba. Csak akkor engedi ki, ha ágyban van.
– A turné életről kérdezték őket és hogy a buszon alszanak-e minden éjjel. Elmondták, hogy gyakorlatilag nem töltenek sok időt a buszon, csak aludni járnak oda.
– Megkérdezték Billtől, hogy fájdalmas volt-e a mellbimbó piercingje, mire azt mondta, hogy nem volt olyan rossz, a nyelv és a szeptum sokkal rosszabb volt.
– A beszélgetés során Tom válaszolni akart egy kérdésre, de véletlen elböfögte magát.
– Ha kitörölhetnének valamit az életükből, akkor Bill azt kívánja, bárcsak ne találkozott volna egy bizonyos valakivel, akivel kapcsolata volt, és Tomnak is ezt kívánja.
– Az ikrektől megkérdezték, hogy hol van az otthonuk. Tom azt monda, Los Angelesben, mert 7 évig ott éltek. Mindig ott van az otthonuk, ahol évekig élnek. Így ha Thaiföldön fognak élni, akkor ott lesz az otthonuk.