"Dream Machine" turné  - Meet & Greet beszámolók #1

“Dream Machine” turné – Meet & Greet beszámolók #1

2017.03.12. Egyesült Királyság, London, KOKO
– A meet & greeten Tomot nem lehetett ölelgetni, mert beteg volt.
– A “Something New” az újrakezdésről szól, hogy belevágjunk valami új dologba, szabaduljunk meg a múlttól és szülessünk újjá. A klipben a földes rész az újjászületést szimbolizálta. Bill megemlítette a vetkőzését, amely szintén az újjászületést és az új emberré válást jelképezte. Hozzátette, hogy a meztelenkedős jelenetek lényege a természetes önmagunk megmutatását jelentette.
– Gustav kedvenc dalai a “Dream Machine” albumról az “Easy” és a “Better”, Billé a “Stop Babe”, Tomé a “Dream Machine”, míg Georgé a “Better”.
– Tom azt mondta, hogy a régi zene nem tér vissza. Bill hozzátette, hogy azóta sokat fejlődtek.
– Gustav haja be volt fonva.
– Bill elmesélt egy történetet egy pornó film forgatásról. Még kiskorúak voltak, és egy olyan buliba voltak, ami tele volt meztelen emberekkel és aztán beindult a forgatás. A srácok erre annyit tudtak mondani, hogy “Jól van”. Bill hozzátette, hogy a pornó színészek kemény munkások.
– A meet & greet alatt forgattak a Tokio Hotel TV-nek is.
– A turné ezen részén nem játsszák a “Dream Machine”-t és az “Elysa”-t, mert túl sok azonos hangzású és tempójú dal lenne.
– A soundchecken a “Black”, a “Cotton Candy Sky” és a “Something New” hangzott el.
– A “Cotton Candy Sky” dalban Tom is énekel, és a turnén ez az ikerdal.
– Gustav életének legjobb pillanata a lánya születése volt és reméli emiatt a felesége nem haragszik meg.
– Bill elárulta, hogy nem tudják turnéznak-e az Egyesült Államokban, viszont Dél-Amerikába biztos mennek, ami az európai turné után jön.
– Bill elmondta, hogy szeretnének fesztiválokon is fellépni, például a barcelonai Beach Festivalon.
– Megkérdezték Gustavtól, hogy milyen volt apaságának első éve. Elmondta, hogy nagyon édes a kislánya, és, hogy csodálatos látni, ahogy napról napra növekszik és minden nap egy új nap. Bill viccelődve hozzátette, hogy Gustav örül, hogy most a turnén többet aludhat.
– Tomot a férfi kontyáról kérdezték, ami Bill szerint 2 órán keresztül készül. Tom elmondta, hogy általában csak föltekeri a haját és kész. Majd az első Instagram videóját erről készíti.
– Bill nem akar búvárkodni, mert szerinte az óceán mélyén űrlények vannak.
– Megkérdezték tőlük, hogy mi volt a legszebb dolog, amit valaha is láttak és Bill egy anyukájával kapcsolatos történetet mondott el. Az anyukája ott volt az egyik koncerten, és nevetve, vidáman táncolgatott, és nagyon boldognak tűnt, és valaki azt mondta Billnek, hogy volt egy nő, aki elképesztően festett, mert ragyogott a boldogságtól és a büszkeségtől. A személyleírás alapján Bill elárulta az illetőnek, hogy anyukájáról beszélt.
– Bill elmondta, hogy a “Stop Babe” egy nagyon fontos dal számára.
– Gustav, ha újraélhetne egy napot az életében, akkor az a lányának a születése volt, bár szerinte a felesége nem osztja ezt a véleményt.
– Az “Elysa” olyasvalakiről szól, aki végül meghalt.
– Bill elmondta, hogy hagyománynak számít már, hogy a turnénak mindig London az első állomása, mert szerintük szerencsét hoz.
– Tom elmondta, hogy a Tokio Hotel folyamatosan leköti, de ettől függetlenül más előadókkal is dolgozik, és vannak saját projektjei is.

2017.03.13. Belgium, Brüsszel, Ancienne Belgique
– A srácoktól többször megkérdezték, hogy fontolóra veszik-e, hogy játsszák az “Ich bin nicht ich”-et, erre Tom azt felelte, hogy hallotta már ezt, hogy van rá igény, de nem, mert nincs angol változata, illetve nem tudja, hogyan lehetne úgy felfrissíteni, hogy szuper legyen. Gustav Billel és Tommal szembeni trollkodásként, hozzátette, hogy az ő kedvenc régi dala a “Beichte”.
– Hamburgig Bill és Tom kutyái az édesanyjuknál voltak.
– Georg megkérdezte Billtől, hogy milyen ízű fagyi van a lábán, mire Bill azt mondta, hogy vaníliás, és Georgnak tudnia kéne, hisz gyakran nyalogatja.
– Bill elmondta, hogy a “Stop, Babe”-et volt a legnehezebb befejezni, mert az első dalok közt volt, amiket megírtak, és fogalmuk sem volt róla, hogyan fejezzék be, de mivel akiknek mutatták azoknak nagyon tetszett így megoldották.
– A meet & greeten Tom állítólag nagyon betegnek tűnt, de a színpadon mindent beleadott, mintha kutya baja sem lenne. A beszélgetés során egyébként Tom ignorálta az egészségügyi állapotát érintő kérdéseket.
– Tervezték, hogy a kölni koncerten rögzítenek a zenekar dokumentumfilmjéhez.
– Bill egy barátnőjével készítette a fellépő ruháit. A nő hozta a terveket, és Bill némi változtatást kért, de már az első vázlatokkal is nagyon elégedett volt.
– Billt érdekelné egy olyan lány, aki tud burgonyából főzni, mert imádja ezt a zöldséget és a sült krumplit.
– Bill mérges lett Tomra, mert megitta a teáját, aztán Bill leöntötte magát és Tomot pezsgővel, és Tomnak kellett feltakarítania.
– Bill kedvenc karakterei a “Stranger Things”-ből Eleven és Dustin. Bill hozzátette, hogy szerinte Georgnak van a legrosszabb ízlése filmek terén.
– Egy srác megkérte Billt, hogy táncoljon, ha már táncórákat vett, de azt mondta csak akkor, ha Georg énekel. Bill azt mondta ennek a rajongónak, hogy privátban táncolna neki.
– A srácokat a bakancslistájukról kérdezték. Tom elárulta, hogy a deluxe változatban található bakancslista az egyvelege volt Billének és a sajátjának. Georg hátizsákkal körbejárná Izlandot egy hónapig telefon és internet nélkül. Gustav a lányával kapcsolatban mondott valamit.
– Ha visszamennek Németországba Billnek általában az első dolga, hogy a nagymamája szilvás sütijéből egyen. Erre Georg és Tom megpaskolta a hátát, hogy örülnek, hogy Bill szereti a szilvát és büszkék rá.
– Tom ezúttal azt mondta, hogy nincs kedvenc dala az albumról, mert azt még nem írta meg.
– Mikor az időutazásról kérdezték őket, Tom azt mondta, hogy szívesen visszautazna a kalózok idejébe.

2017.03.15. Németország, Hamburg, Docks
– Bill azt mondta, hogy mindenki ihatna egy kicsit, de az egyik srác azt felelte, hogy ne túl sokat, mert különben nem emlékeznek majd rá, ami történik.
– Tomtól megkérdezték, hogy mikor jött rá, hogy meg van benne a szenvedély a producerkedés iránt, de Bill félbeszakította, és azt mondta, hogy míg ő bulizik, addig Tom az egész éjszakát a stúdióban tölti.
– A meet & greeten azon részén, mikor a rajongók az öltözőben találkoznak a srácok, telefonált az ikrek édesanyja. Bill Tomra hagyta a dolgot, mert neki fel kellett vennie.
– Egy rajongó javasolta, hogy mi lenne, ha készítenének egy szavazást arról, hogy a rajongók melyik régi dalt hallanák szívesen, és erre nemet mondtak. Tom kicsit dühösnek is tűnt a kérdés hallatán.
– Egy lány sírva fakadt miközben feltette a kérdését, erre Bill odament és megölelte.
– Megkérdezték tőlük, honnan jött az ötlet, hogy a “Cotton Candy Sky”-ban Tom is énekeljen, erre azt mondták, hogy Bill túl lusta volt, hogy megtanuljon szintetizátoron játszani, mert ehhez az is kell. Georg szerint, az ő ötlete volt, hiszen Tom amúgy is szintetizátorozott, Tom pedig hozzátette, hogy nem is igazán énekel, inkább beszél, és ezt keverték össze a szintetizátor hangzásával.
– Bill kikéredzkedett közben WC-re is, mert túl sokat ivott és már megint spicces.
– A SAT1 és a PRO7 forgatott a koncerten.
– Bill boldog volt, mert a koncerten nagyon sok barátja és az édesanyja is ott volt. Elárulta, ha ott az édesanyja, akkor az átlagnál is idegesebb, de akkor jól érezte magát. Illetve aznap volt a legjobb barátjának a szülinapja.
– A koncerten Bill ezúttal a rajongók nyomására nem a “Black”-et énekelte, hanem a “Schwarz”-ot. Mielőtt belekezdett a dalba azt mondta, “Ez a “Black”, és tudom, hogy németül akarjátok hallani de, ignorállak titeket. A rajongók elkezdték a német változatot énekelni, és Bill csatlakozott hozzájuk és hozzátette, hogy “Utállak titeket.”
– A rajongók szerint Tomnak határozottan jó érzéke van a DJ-zéshez.
– Tom a soundchecken azt mondta, hogy aki megmutatja a mellét Georgnak, az bemehet a backstage-be.
– Egy lány megkérte Billt, hogy mondjon valamit franciául, de azt mondta, hogy nem tud franciául és kamu akcentussal elmondta, hogy Los Angelesben él.
– Bill fél a patkányoktól, míg Georg a magasságtól és a haláltól.
– A “Dream Machine” a legszemélyesebb albumuk, mert minden dal egy történetet mond el.
– Tom nem tervezte, hogy kutyája lesz, de aztán rátalált, megmentette és miután hetekig gondozta, nem volt képes megválni tőle.
– A rajongók olvadoztak, mikor Tom köhögött és Gustav mondta, hogy “Ó, szegény Tom. Nagyon beteg.”

2017.03.16. Németország, Frankfurt, Batschkapp
– Tomtól megkérdezték, hogy olyan projektekben is énekel-e, ami nem a zenekarhoz kötődik, és hogy milyen előadóval dolgozna még együtt. Elmondta, hogy készít hangsávokat, de hagyja, hogy Bill énekelje fel őket. Tom eltűnődött, hogy talán jobban ki kéne bontakoznia és szívesen dolgozna Chet Fakerrel.
– A rajongók felvetették, mi lenne, ha játszanák megint az “Attention”-t, és Bill az ígérte, fontolóra veszi.
– A srácok szeretik a francia ételeket, például sajtok, éti csiga, croissant.
– Megkérdezték tőlük, volt-e olyan dal, amit nem biztos, hogy fel akartak rakni az albumra, de azt mondták nem volt, mert minden dalban 100%-ig biztosak voltak.
– A “Durch den Monsun” alatt Bill Tomnak énekelt.
– Megkérdezték Billtől, hogy miért utasított vissza film szerepeket és azt mondta, hogy pár fura német produkcióba kérték fel, és őrült szerepeket ajánlottak neki. De elárulta, hogy jelenleg vannak tervek azzal kapcsolatban, hogy főszerepet játsszon egy filmben, és megint felkérték szinkronizálni is.
– Bill elmondta, hogy a cocker spániel nem az övéké volt, hanem egy családtagjuké.
– A koncerten Bill a “Black” egy részét németül énekelte.
– Mikor Los Angelesben vannak akkor Németországból leginkább a kenyér, a nagyi szilvás süteménye és a mustáros tojás hiányzik nekik.
– Habár még csak két részt látott, de Bill odavan a “Westworld”-ért, és imádja Anthony Hopkinst.
– Megkérdezték tőlük, hogy melyik dalt nem írták/vették volna fel soha, és erre azt mondták, hogy a “Beichte” és a “Jung und nicht mehr Jugendfrei”, mersz szerintük gyerekesek és már nem olyan fiatalok.
– Bill elárulta, hogy a “Boy Don’t Cry”-ban azért használja a “tanzen” szót az angol változat helyett, mert Berlinben voltak mikor megírta és megihlette a város.
– Megkérdezték tőlük, hogy milyen volt a rivaldafényben felnőni, de azt mondták, hogy nem tudják milyen lett volna másként, így nem változtattak volna semmit.
– A “Something New” klipjének üzenetéről azt mondta Bill, hogy maga mögött hagyja a materiális dolgokat, hogy valami újjá váljon. A meztelenség a természettel való egyesülést jelképezi, és megerősítette, hogy a nőnek orgazmusa volt a klipben, de ezt ők nem láthatták, mert a nő forgatása előtt egy nappal elutaztak Németországba.
– Bill halála előtt szeretne megházasodni, mert imádja a házasságot, és azt mondta, ha esetleg esküvőre készültök, nyugodtan hívjátok meg őt.
– Megkérdezték, milyen érzés számukra, mikor a “Black” helyett, mindenki a “Schwarz”-t énekli. Bill azt mondta, jobban szereti az angol dalszövegeket, de nem haragszik ezért.
– A “Boy Don’t Cry”-t volt a legnehezebb megírni és ezt írták a legtovább.
– Bill megint elmesélte a hamburgi pornófilm forgatást.
– Az öltözős meet & greeten Bill magától elénekelte a rajongóknak a “Schwarz”-ot.

2017.03.18. Hollandia, Nijmegen, Doornroosje
– Bill szereti LANY-t, és egy rajongó mondta, hogy előző héten volt a koncertjén. Bill megkérdezte milyen volt.
– Ha a fiúk egy napra lányok lennének, akkor Tom Ariana Grande, Bill Marie Antoniette, Georg pedig Khaleesi (Trónok harca) bőrébe bújna.
– Bill első dolga reggel a fogmosás, míg Georg azt kívánja, hogy Bill bárcsak fogat mosna.
– Egy rajongó megkérte Tomot, hogy adja neki a gitár pengetőjét, de azt nevetve mondta, hogy mivel a lány Georg előtt akart állni így legközelebb. Ezután a lány elkérte Georgét, aki odaadta neki.
– A csoport fotóknál Georg és Tom mondott valamit hollandul, mire a rajongó megkérdezte németül, hogy ez mit jelentett, mivel pont mellettük állt. Georg azt mondta németül, hogy akarsz-e dugni a konyhaszekrényen.
– Gustavnak jelenleg nincs kedvenc dala.
– A zenekar legnagyobb álma, ami valóra is vált, az a fellépés Tokióban, az amerikai turné és a WMA győzelem volt.
– Georg kedvenc dala most The Weeknd új dala.
– Bill elárulja, hogy Nijmegen nevét nehéz kiejteni, így sokat gyakorolta, de sokszor beletört a bicskája.
– Bill nem mindig szereti, ha ölelgetik.
– Bill viccelődve mondta, ha valamit változtatna a rajongóikon, az az lenne, ha többé nem énekelnének németül.
– A telefonjukról régi Tokio Hotel dalokat játszottak, de aztán a “Totgeliebt”-nél Gustav elkezdte a sajátjáról az új albumot nyomatni.
– Mikor életük szerelméről kérdezték őket, Tom azt mondta, neki nincs ilyen ember. Az életében mindig kompromisszumokat kellett kötnie a szerelem és a munka között, ami nagyon nehéz volt számára. Így Tom életcélja, hogy 40 éves korára kompromisszumok nélkül éljen egy szigeten egy fiatal lánnyal, és azt csináljon, amit csak akar. Csak szerelem legyen és semmi munka. Néha szomorúan ébred reggelente, de ez bárkivel előfordulhat. Szerinte, ha nem vagy elégedett az életeddel, akkor valamin változtatnod kell.
– Gondolkoztak rajta, hogy a “Black” helyett az “In Your Shadow”-t játsszák a turnén, de szerintük nem illett a koncert koncepciójába.
– Tom annyira jó kedvű volt, hogy az egyik rajongónak a (rajongó) telefonjával készített egy szelfie-t magáról és Georgról.
– Bill nem dolgozna együtt Taylor Swifttel.
– Bill legkétségbeesett tette a szerelemben az volt, hogy megbocsátott egy olyan embernek, aki többször is megcsalta.
– Bill azt mondta, hogy ha padlón van, és ki akarja ereszteni a gőzt, akkor van, hogy drogokhoz nyúl.

2017.03.19. Hollandia, Amszterdam, Paradiso
– Tom nem tervezi most, hogy más előadóknak is producerkedjen, de tetszik neki az ötlet.
– Megkérdezték Tomtól, hogy mit szeret legjobban a többiekben. Billben, hogy olyan szorgalmas, mint ő, és alapvetően azt a tényt, hogy maximálisan megbízhat benne.
– Bill szereti Lady Gagát, és az “Edge of the Glory” a kedvenc dala tőle.
– Bill szívesen duettezne Steven Tylerrel és Britney Spearsszel.
– A meet & greet során a srácok elég idegesek voltak, mert még nem volt kész a színpad, mert nem teljesen passzolt a Paradiso paramétereihez.
– Georg elmondta, hogy szívesen bejárná Izlandot.
– Egy lány megkérdezte tőlük, hogy nem gondoltak-e még kosztüm témájú koncertre, és Bill azt felelte, hogy még nem, de neki tetszik az ötlet. Tom fehér felsőt javasolt, amely majd átnedvesedik, ha a rajongók vadul táncolnak.
– Bill elárulta, hogy reggel fotózása volt.
– A szabadnapjukon az ikrek főként ágyban maradnak és a Netflixet nézik. A legutóbbi két napos szünetnél Tom ki sem kelt az ágyból annyira beteg volt. Hamburgban Bill meglátogatta a barátait, és vásárolgatott, de Párizsban viszont akkor is dolgozni fog.
– Ha szerepet cserélnének, akkor Bill basszusgitározna, Tom dobolna, Gustav gitározna és Georg énekelne. Bill szerint így borzalmas lenne a zenekar.
– A Depeche Mode volt a kedvenc zenekaruk.
– Mikor Bill szomorú több dalt ír, és mivel gyakran szomorú, így már rengeteg dala van.
– Pár spanyol rajongó vörös rózsát vett Billnek.
– Bill gyakran először a dallamot írja meg és csak utána a szöveget.
– Tom kitalált egy játékot a rajongóknak. Lejátszott régi dalokat, nekik pedig ki kellett találniuk, hogy melyik az.
– Bill nem látta, hogy a Tokio Hotel TV-ben Tom haja ki volt bontva, mikor jóvá hagyta a végső változatot. Tom nem tudta, hogy ennyire felvillanyozta a rajongókat ez a jelenet.
– Valószínűleg a “Boy Don’t Cry” lesz a következő kislemez.
– Aznap este a “Black” teljes egészében angolul szólt, és a rajongók sem kezdték el németül énekelni.
– Gustav a turnén először megejtette a legendás közönség hullámzást.
– A rajongók úgy harcoltak Tom törülközőjéért, hogy a biztonsági őröknek kellett közbelépnie.
– Bill legromantikusabb randija egy tengerparton volt.
– Bill olaszul, Georg franciául, Tom és Gustav spanyolul tanulna meg.
– A srácok szerint a régi daloknál nem arról van szó, hogy már nem szeretik őket, hanem jó pár ma már nem úgy szólna, mint régen.
– Bill nem hisz a karmában, mert bizonyos dolgokat nem érez igazságosnak az életében. Tom sem illetve a következő életben sem, a személyes tapasztalatai miatt.
– Bill rengeteg dokumentumfilmet látott az amszterdami Vörös Lámpás negyedről és a szex munkásokról, mert lenyűgözi őt ez a témakör.
– Valószínűleg pár hét múlva megjelenik a “California High” klipje.
– Bill sokat mesélt a rajongóknak a szerelemről és, hogy mit jelent neki, illetve mennyire az egekben jár, ha szerelmes. Elmondta, hogy volt már párszor szerelmes, de mindig csak azután jött rá, mikor már véget ért a kapcsolat.
– A meet & greet során Bill egy ponton megunta, hogy Tom folyton belebeszélt a mondandójába, így mellkason ütötte, hogy csendbe maradjon.
– Bill nem érti, hogy a rajongók miért követelik az “Ich bin nicht icht”-et, hiszen a jelenlegi életükhöz nem illik ez a dal és még akkor írták, mikor tinik voltak.
– Az ikrek szerint Georg kedvenc testrésze az ánusza.
– Gustav elárulta a kislánya nevét: Britneé/Britni (Gustav valahogy így magyarázta a rajongóknak, hogy hogyan írjuk).
– Bill elmesélte, hogy korábban kirúgtak egy testőrt, mert minden alkalommal, mikor Bill felment a színpadra volt egy olyan fura szokása, hogy megpaskolta a fenekét. Az egyik sofőrjüknek pedig azért intettek búcsút, mert szexért cserébe backstage belépőket ígért a rajongóknak.
– Megkérdezték tőlük, ha az életükről filmet készítenének, akkor ki játszaná a karakterüket. Georgét Leonardo Dicaprio, Tomét Denzel Washington, Billét Ryan Gossling, és imádja az Éjszakai ragadózok filmet.
– Tom számára az ideális randi, ha foglal egy hotel szobát.
– Bill kedvenc színészei Kate Beckinsale és Jake Gyllenhaal.

2017.03.21. Franciaország, Párizs, L’Olyimpia
– Egy rajongó megkérte Tomot, hogy készítsen vele a barátnőinek egy WhatsApp hangüzenetet.
– Ha az ikrek örökké élhetnének, akkor kipróbálnák a bank rablást, így nem bánnák, ha pár évre lecsuknák őket. Bill hozzátette, hogy a német börtön sokkal jobb lenne, mert az Egyesült Államokban sosem ülnének, mert borzasztóak a körülmények ott.
– Tom nosztalgiázott egy kicsit arról, hogy volt olyan, hogy délután megírtak egy dalt, és minden próba nélkül előadták este. Akkoriban csak színpadon akartak állni, nem számított, hogy hol, kinek vagy a minőség.
– Sosem gondoltak arra, hogy megváltoztassák a zenekar nevét.
– A koncerten ott volt Shiro és Shay is.
– Gustav Párizsban is megcsináltak a kis rituáléját a közönséggel.
– Bill szeretne elutazni Rómába, mert imádja és vannak olasz barátai is. Utána Szicíliáról beszélgetett egy rajongóval, mert ott volt a Vogue fotózása.
– Tom és Georg beszélgetett és Bill közbe kotyogta, hogy “harcot, harcot!” és a rajongók is csatlakoztak hozzá. A két fiú meg nem értette, hogy miért akarják, hogy harcoljanak.
– Ha Bill visszamehetne az időben, akkor a Maldív-szigeteki nyaralásához menne vissza, Tom pedig az egyik MTV utópartira, mert kimaradt neki abból az éjszakából valami.
– Bill pár év múlva úgy képzeli el magát, hogy a Maldív-szigeteken él, megházasodott és öt kutyája van. Az esküvőjére 60-70 ember hívna meg és azt akarja, hogy mindenki nagyon csinos legyen és nagy kalapot viseljen.
– Tom csak a színpadon énekel, a lemezen nem. A rajongók kérlelték, hogy énekeljen, de nemet mondott. Georg azt mondta, hogy gonosz.
– A meet & greet során Bill pezsgőt ivott.
– Bill elmondta, hogy természetesen vannak dolgok, amiket megbánt karrierje során, de ez normális dolog.
– Az ikrek azt mondták, hamarosan befejezik a könyvüket, és jelenleg nem terveznek új albumot.
– Megkérdezték tőlük, hogy lesz-e koncert DVD, és Tom azt felelte, hogy nem, mert túl sok munkával jár.
– Georg azt mondta, hogy szeretne örökké élni. Tom erre azt válaszolta neki, hogy akkor látná az összes barátját meghalni. Erre Bill azt mondta, hogy ő így sosem szeretne örökké élni.
– Mikor a rejtett tehetségükről kérdezték őket, Bill elmondta, hogy nagyszerű szervezőnek tartja magát, így akár menedzser is lehetne. Tom elmondta, hogy imád festeni, és gyerekkorában sokat festett, de mikor a zenekar beindult felhagyott ezzel a hobbijával, de szívesen csinálná újra.
– Billnek 7 évvel ezelőtt volt utoljára ének tanára.
– A legundorítóbb dolog, amit alá kellett írniuk az egy koszos fehérnemű volt, amin “szilvalé” is volt.
– Tom szerint ő mindenhez ért, és akár ügyvéd vagy orvos is lehetne.
– Elmondták, hogy Európába már nem térnek vissza ezzel a turnéval, de az Egyesült Államokba és Dél-Amerikába hamarosan lesznek dátumok.